Het zag er even niet zo goed uit wat het weer betrof, maar uiteindelijk viel het allemaal reuze mee. De buien waren op tijd overgetrokken en de lucht klaarde op. We kregen zelfs een lekker zonnetje. Bij een graad of 20 met een fris briesje was het dus heerlijk weer om een toernooi te spelen.

Rond twaalf uur was iedereen binnengedruppeld (letterlijk en figuurlijk) en konden we eerst genieten van een "eenvoudige doch voedzame" lunch: heerlijke groentesoep en tomatensoep en broodjes kaas en ham.

Tijdens en na de lunch werd er onderling vooral over het weer gepraat, dat dus gelukkig steeds meer opklaarde. Na nog wat instructie van voorzitter Rien over de baanindeling en het spelverloop waren we klaar en enthousiast om van start te gaan, dus gingen we in een soort gele colonne (de meesten waren in het tenue met onze clubkleuren: geel en zwart) naar de banen.

We hebben vier rondes gespeeld van elk 35 minuten. Na de eerste twee hielden we een korte koffie- en theepauze. Rien deelde ons de voorlopige tussenstand mede, om de wedstrijdspanning een beetje te verhogen. Gerrie Middelburg lag toen al op kop, een positie die ze ook niet meer prijsgaf deze middag.

voorjaarsrtoernooi 13 06 2015 009Tijdens de laatste twee spelrondes probeerden velen, met wisselend succes, hun positie nog te verbeteren. Het was een leuke ontspannen strijd.

Net als altijd werd ook dit toernooi weer van gezellige Franse sfeermuziek voorzien door Fred Schutte van Fun4All.

Terug bij het clubhuis was het tijd voor een hapje en een drankje. Toen volgde nog de prijsuitreiking door de voorzitter. De eerste prijs ging naar Gerrie Middelburg, die met een score van 36, acht punten hoger scoorde dan de nummer twee, Gerard Brandwacht. Twee puntjes daaronder eindigde Pepe Jacome, die daarmee de derde prijs in de wacht sleepte.

De poedelprijs (die voorzitter Rien graag ziet als een aanmoedigingsprijs) ging dit toernooi naar nieuwkomer Minie Legebeke.

Er werd nog enige tijd gezellig nagenoten en toen ging een ieder weer zijns weegs.

Wij danken alle vrijwilligers die deze middag weer mede tot een succes hebben weten te maken! Klik hier voor de foto's!